Nieuws

 

Rinze Kootstra en Jurjen van Dijk winnen Koppelwedstrijd

Rinze Kootstra en Jurjen van Dijk winnen Koppelwedstrijd

publicatiedatum: Zondag, 7 oktober 2018

Oldeberkoop – Afgelopen zondag, 7 Oktober was de finish van het visseizoen 2018 voor de wedstrijdvissers van Hengelsportvereniging de Rietvoorn uit Oldeberkoop. Er was een koppelwedstrijd uitgeschreven aan de Boorn bij Oldeboorn, Friesland zijde. Het was zondagmorgen vroeg, voor de Vissers, na een hele zomer bij daglicht opgestaan, was het nu in het donker tasten naar hun materiaal. Het weer deed voorjaars aan, de praktijk was temperatuur 14 graden, een lichte bries en vele zonnestralen.

Lees verder

Marten de Vries Algemeen Kampioen 2018

Marten de Vries Algemeen Kampioen 2018

publicatiedatum: Zondag, 30 september 2018

Oldeberkoop – Afgelopen zondag was er de elfde wedstrijd van het seizoen. Tevens was het zondag de finale van het jaar 2018. De bijna voltallige wedstrijdleden van de HSV de Rietvoorn uit Oldeberkoop hadden hun wedstrijd aan de Helomavaart, de waterverbindingsweg tussen de Tjonger en de Linde.

Lees verder

“ Marten de Vries  “ pakt zege na herweging

“ Marten de Vries “ pakt zege na herweging

publicatiedatum: Zondag, 16 september 2018

Oldeberkoop – Afgelopen zondag visten de hengelaars van de Rietvoorn uit Oldeberkoop te Heerenveen. Aan het Heerenveense kanaal, ter hoogte van het clubhuis van de Roeivereniging waren de gewichten van de vissers niet erg hoog, wel redelijk aantallen vis werd er gevangen. De oorzaak was dat er niet veel brasem werd gevangen,waarom konden de vissers naafloop niet aangeven.

Lees verder

Seles de Jong en Tygo Moes doen ervaring op NK Jeugd

Seles de Jong en Tygo Moes doen ervaring op NK Jeugd

publicatiedatum: Zaterdag, 8 september 2018

Oldeberkoop. Afgelopen zaterdag 8 september mochten Tygo Moes en Seles de Jong meedoen aan het NK zoetwatervissen voor junioren. Op 2 juni hadden de jeugdige vissers van HSV De Rietvoorn zich al geplaatst voor deze wedstrijd tijdens het Friese kampioenschap , dat in Grou gehouden werd.

Lees verder

“ Harry Nijholt “ pakt dagzege op Aalsum

“ Harry Nijholt “ pakt dagzege op Aalsum

publicatiedatum: Maandag, 3 september 2018

Oldeberkoop – Afgelopen zondag was er de negende senioren viswedstrijd van het seizoen. Het was voor de wedstrijdvissers weer even wennen om na het zomerreces de wekker weer te moeten zetten. Deze wedstrijd werd gehouden aan de het Prinses Margriet Kanaal ter hoogte van het dorpje Aalsem, nabij de spoorbrug ter hoogte van Irnsum.

Lees verder

“ De Rietvoorn Oldeberkoop “ uitgerust op vakantie

“ De Rietvoorn Oldeberkoop “ uitgerust op vakantie

publicatiedatum: Zondag, 15 juli 2018

Oldeberkoop – Afgelopen Zondag was er de 8e competitie wedstrijd van het seizoen. Voor de zomerstop van 6 weken vakantie was het voor de deelnemers een warme competitiedag. Er werd gevist aan de boorden van het Prinses Margriet Kanaal te Spannenburg.

Lees verder

“ Marten de Vries “ geeft visles op Urk

“ Marten de Vries “ geeft visles op Urk

publicatiedatum: Maandag, 2 juli 2018

Oldeberkoop – Zondag was er de 7e competitie wedstrijd van het seizoen 2018. De voorlaatste wedstrijd voor de zomerstop van 6 weken vakantie was een wedstrijd om niet gauw weer te vergeten. Er werd door de heren wedstrijdvissers van Hengelsport Vereniging de Rietvoorn gevist in de Urkervaart. De vissers zaten midden tussen de deelnemers van het NK Karpervissen.

Lees verder

“ Marten de Vries “ Oppermachtig op Oldelamer

“ Marten de Vries “ Oppermachtig op Oldelamer

publicatiedatum: Zondag, 24 juni 2018

Oldeberkoop – Afgelopen zondag was er alweer de zesde wedstrijd van het visseizoen 2018. Er werd gestreden aan de boorden van de Kuunder, beter bekend als de Tjonger bij Oldelamer. Bij het krieken van de dag konden de wedstrijdvissers om 6 uur het winterpak aan, slechts 8 graden was de buitentemperatuur, eind Juni.

Lees verder

Harry Nijholt wint Ooststellingwerf Cup 2018

Harry Nijholt wint Ooststellingwerf Cup 2018

publicatiedatum: Zaterdag, 9 juni 2018

Oldeberkoop – Zaterdag werd er door de 5 aangesloten Visverenigingen uit de Gemeente Ooststellingwerf om de Jaarlijkse Cup gevist. De organisatie van dit jaar was in handen van het Bestuur van Hengelsportvereniging de Tjonger uit Makkinga. Er werd door ruim 36 sportvissers gestreden aan de boorden van Opsterlandse Compagnonsvaart, ter hoogte van Oosterwolde.

Lees verder

Tygo Moes wint  Finale Jeugdwedstrijd

Tygo Moes wint Finale Jeugdwedstrijd

publicatiedatum: Zondag, 27 mei 2018

Oldeberkoop – Zondag was de Finale dag waarop de jeugd van HSV de Rietvoorn zich konden kwalificeren voor deelname aan de Ooststellingwerf Cup. Het wedstrijdwater was de Lindewijk in Wolvega. De publieke belangstelling was groot, ouders, grootouders en buren van de deelnemers waren allen in grote getale aanwezig.

Lees verder