Verslagen Meerholt Bokaal

Seles de Jong wint de Meerholt Jeugdbokaal 2017

Oldeberkoop – Zondag was de dag waarop de jeugd van HSV de Rietvoorn zich konden laten zien wie de beste visser voor de Meerholt Cup 2017 zou worden. De jeugd had zich om 14.30 uur in grote getale gemeld bij wedstrijdleider Roelof Hijlkema, waarna er vertrokken werd naar de Lindewijk in Wolvega. Een mooi schitterend viswater, waar altijd een vis te vangen is. Alle deelnemende vissertjes had vis. De weersomstandigheden waren voortreffelijk, 20 graden en een lichte bries. De vangsten waren groots, vanaf het begin signaal vormde zich al een klein kopgroepje welke het voer goed hadden gebracht op de juiste stek. De wedstrijd controleurs en vrijwilligers hadden handen en meetlatten te kort om de gevangen vis te meten, beter te druk dan niks gevangen riep voorzitter Jan Moes. Na het eindsignaal werden de resultaten opgeteld en kon de directie van Meerholt de mooie prijzen uitreiken. De 1e plaats werd door Seles de Jong met 38 vissen en totaal 483 cm vis. De 2e plaats was voor Tygo Moes met 14 vissen en totaal 288 cm vis. Op een mooie 3e plaats eindigde Klaas Vaartjes uit Nijeholtpade met 8 vissen en totaal 127 cm vis. De overige uitslagen staan op de website van HSV de Rietvoorn uit Oldeberkoop. Alle deelnemers kregen een prijs of meerdere prijzen en een instructieboekje boordevol visinformatie.


Tygo Moes wint de Meerholt Jeugdbokaal 2016

Oldeberkoop – Zondag was de dag waarop de jeugdleden van HSV de Rietvoorn zich konden meten met hun leeftijdsgenoten. De wedstrijd was uitgeschreven door de wedstrijdleider Harry Nijholt en werd gehouden in Wolvega. In de Lindewijk zijn schitterende visstekken te vinden, aangelegd en gecreëerd door de Gemeente en de Provincie Fryslân. Als sponsor was de Firma Meerholt bereid gevonden om een schitterende prijzentafel te verzorgen. Het is namelijk van groot maatschappelijk belang om de jeugd achter hun gamebord en smartphone weg te krijgen en ze te laten genieten van de mooie Flora en Fauna welke wij in Nederland hebben. Vanaf het startsignaal, gegeven door jeugdcoördinator Roelof Hijlkema werd er over de hele linie goed vis gevangen door de jeugdige vissertjes, aangemoedigd door hun ouders, grootouders en vrienden. De einduitslag was als volgt: 1e pr. Tygo Moes 319 cm. 2e pl. Seles de Jong 238 cm. 3e pl. Jelte Sijens 146 cm. 4e pl. Anouk Kroezen 82 cm. 5e pl. Jorn Elsinga 64 cm. 6e pl. Klaas Vaartjes 50 cm. 7e pl. Exequo Anne Marije Elsinga en Sjoerd Vaartjes 39 cm. 8e pl. Jako Kroes 28 cm. 9e pl. Dennis de Boer 19 cm. 10e pl. Rutger Elsinga 13 cm. Alle deelnemers kregen als cadeaus, bekers, visspullen en een instructieboekje boordevol visinformatie. De voorzitter Jan Moes reikte de prijzen namens de sponsor uit.


“ De Rietvoorn Jeugd “  heeft toekomst

Oldeberkoop – Afgelopen zondag was er voor de jeugd van HSV de Rietvoorn en de jeugd van Oldeberkoop een viswedstrijd om de Meerholtbokaal 2013. Er werd gevist in 2 poules met voor elke groep leuke prijzen. Maar liefst 16 deelnemers hadden zich hier voor opgegeven. Als viswater had de jeugdcommissie de Schipsloot, bij de brug van Nijelamer uitgekozen als wedstrijdwater. Vanaf het startsignaal werd er zeer goed vis gevangen, met name door de dames werd het aantal centimeters enorm opgekrikt. Totaal werd er 2054 centimeter vis aangeboden aan de Meetploeg. Mirjam Bruinewoud viste maar liefst een Vis naar boven van 23 centimeter, dit werd beloond door de sponsor Fa. Visser uit Hemrik met een cadeaubon. De in grote getale aanwezige familieleden konden na afloop genieten van hun kinderen met hun mooie gewonnen prijzen, aangeboden door de directie van Meerholt uit Oldeberkoop. De prijswinnaars waren in Poule A. 1e pr. Anouk Kroezen 277 cm, 2e pr. Sabine Bosch 231 cm, 3e pr. Senna Nieuwland 93 cm. Poule B. 1e pr. Remco Nijholt 399 cm, 2e pr. Marjon Wolthoff 228 cm, 3e pr. Max Vermeeren 132 cm. De overige uitslagen staan vermeld op de website van de Visclub. De Rietvoorn jeugdcommissie kan tevreden naar de toekomst kijken.


Jildert Jan van der Wal en Stefan Wolthoff winnaars Jeugdwedstrijd 2012

Oldeberkoop – Zondag was er de Jeugd wedstrijd van het visseizoen 2012. Op de valreep voor de zomervakantie waren nogal wat kinderen verhinderd, ouders willen al graag aan de vakantie denken en de kinderen graag vissen om de Meerholt jeugdbokaal. Sponsor Harrie Nijholt, Lammert Menger en Frans van der Meer hadden gezorgd voor mooie Bekers en prijzen. Er moesten keuzes gemaakt worden, 17 vissertjes uit Oldeberkoop en omgeving hadden hun hengel en vis stoel meegenomen naar het mooie visplekje in Nijelamer. Alle ingrediënten voor een mooie vismiddag waren aanwezig, zon, een briesje en een mooie vis stek waren aanwezig. De jeugd had er zin aan en de vis liet zich dan ook veelvuldig zien aan het aangeboden aas van de jonge garde vissers. Er werd gestreden in 2 categorieën een A. en B. poule. Van meet af aan ontspon zich in de B. categorie een felle strijd tussen Jildert Jan van der Wal en Dennis Peereboom, het uiteindelijke verschil tussen beide heren was dan ook maar 4 cm verschil. In de A. categorie was Stephan Wolthoff de sterkste jeugdvisser, met ruim verschil versloeg hij zijn medevisser Remco Nijholt, welke verslagen werd met 62 cm vis. De volledige uitslag was als volgt in de A. poule: 1e pr. Stefan Wolthoff 397 cm, 2e pr. Remco Nijholt 335 cm, 3e pr. Max Vermeeren 160 cm, 4e pr. Karin Donker 158 cm en 5e pr. Pascal de Vries 142 cm. De prijswinnaars in de B. poule waren: 1e pr. Jildert Jan van der Wal 222 cm. 2e pr. Dennis Peereboom 218 cm, 3e pr. Tessa Wiersma 183 cm, 4e pr. Anouk Kroezen 130 cm, en op de 5e pl. Jasper Bruinewoud 96 cm vis. Na afloop werden de prijzen uitgereikt door de directie van Meerholt en werden alle begeleiders hartelijk bedankt voor hun vrijwillige inzet. De overige resultaten kunt u nalezen op de website.


Jeugdvissers de “Rietvoorn” strijden om de Meerholt “Jeugdbokaal“ 2011

Oldeberkoop - De jeugdcommissie van vis club de “Rietvoorn“ uit Oldeberkoop had haar jaarlijkse clubmatch over 2 wedstrijden weer uitgeschreven voor de jeugd. Ondanks de voorspelde regenbuien kon men een grote schare van 16 kinderen verwelkomen. De weersomstandigheden vielen achteraf mee, zon en een enkele bui kon de kinderen niet deren. Er werd gestreden bij de brug aan de Tjonger bij Oldeberkoop. Aan de omgeving en inzet lag het niet, maar de vangsten waren magertjes. De vissen had géén zin om te bijten, maar dat was voor de jeugdvissers geen probleem. Ze bleven strijden tot het eind om de misschien wel alles beslissende vis. Bij het eindsignaal wist men zelfs nog een vis te vangen. Er werd gevist met loting op nummer, welk door de vissertjes als zeer plezierig werd ervaren. Men kon door de opstelling mooi rustig van af haar of zijn plekje vissen. De dames waren ook deze keer weer in grote getale aanwezig en gaven de heren goed partij. De uitslag van deze wedstrijd zal bij de 2e wedstrijd van 26 Juni worden opgeteld. De 5 beste vissertjes mogen meedoen aan de Ooststellingwerfcup op 11 september 2011. De organisatie van 2011 ligt dit jaar bij de Reafin uit Appelscha. Voorzitter Jan Moes bedankte de aanwezige begeleiders en sponsor Families Nijholt en van der Meer voor hun tomeloze inzet en mooie prijzen. Het eindresultaat van de eerste wedstrijd is als volgt: 1e pl. Marjon Wolthoff 95,5 cm vis, 2e pl. Dennis Peereboom 77 cm, 3e pl. Quincy Speklé 51 cm, 4e Jasper Bruinewold 16 cm, 5e Mirjam Bruinewold 15,5 cm, 6e pl. Anouk Kroezen 15 cm, 7e pl. Jildert Jan van der Wal 12 cm, 8e pl. Dedmer Sijens 11 cm, 9e pl. Winston de Jong 10,5 cm, 10e pl. Exequo Roos Nijholt en Jurjen Veenstra 10 cm.


“ De Rietvoorn Jeugd “ Trotseert in weer en wind

Oldeberkoop De jeugdafdeling van visclub de “Rietvoorn “ heeft afgelopen week te Nijelamer de Meerholt Cup 2011 vervist. Elf jeugdvissers hadden zich bij de lagere school gemeld om met elkaar de strijd aan te gaan. Wedstrijdleiders Harrie Nijholt en Jan Vermeeren hadden van meet af aan veel schrijf en meetwerk te doen. Er werd heel veel vis gevangen door de jeugdige strijders, met name de dames gaven de heren sterk partij, geconcentreerd werd er gevist met alleen maar oog voor hun eigen dobber. Er werd op steknummer gevist in 2 klassen, een A en een B poule wat voor de nieuwsgierige vissertjes veel spanning gaf. Men wist van elkaar niet wat de totale lengten waren die gevangen werden. Na afloop werden de prijzen uitgereikt door Sponsor Harrie Nijholt van de jeugdafdeling en Algemeen voorzitter Jan Moes van HSV de Rietvoorn uit Oldeberkoop. De prijswinnaars van de A groep, jeugd tot en met 12 jaar waren: 1e pl. Mirjam Bruinewoud 213 cm 2e pl. Marjon Wolthoff 183 cm 3e pl. Dennis Peereboom 141 cm 4e pl. Corintha Boon 99 cm 5e pl. Jasper Bruinewoud 59 cm en 6e pl. Quincy Speklé 22 cm. De uitslag van de B jeugd 13 t/m 16 jaar was: 1e pl. Remco Nijholt 244 cm 2e pl. Stefan Wolthoff 173 cm 3e pl. Max Vermeeren 116 cm 4e pl. Vincent van der Gun 12 cm en 5e pl. Sander van der Gun, geen vis aangeboden. De eerst volgende wedstrijd voor de Jeugd is de Ooststellingwerf Cup op 11 September te Appelscha.