Verslagen Ooststellingwerf Cup

“ De Rietvoorn Jeugd “ haalt alles op

Oldeberkoop – Afgelopen weekend stond in het teken van de Ooststellingwerf Cup 2013. De Jeugdcommissie van Hsv de Rietvoorn had 5 jeugdvissers geselecteerd voor deelname aan de Ooststellingwerf Cup. De wedstrijd werd georganiseerd door Hsv de Tjonger uit Makkinga. Een beter resultaat konden de 5 vissers niet behalen, ze gingen naar huis met de eerste en de tweede prijs. Winnaar werd Tjalling Klein van Hsv de Rietvoorn met 56,5 cm vis. Op de tweede plaats eindigde Anouk Koezen met 56 cm vis. De prijzen werden uitgereikt door Wethouder Sierd de Boer namens het college van Ooststellingwerf. Zaterdags was er bij de senioren nog een 6e plaats weggelegd voor Roelof Hijlkema, dit in een veld van 48 wedstrijdvissers.


“HSV De Rietvoorn houdt 2e Jeugd selectiewedstrijd voor Ooststellingwerf Cup

Oldeberkoop – Zondag 30 mei was de tweede selectiewedstrijd voor de Ooststellingwerf cup 2010. Er verzamelden zich 15 enthousiaste vissers bij het vertrekpunt. De wedstrijd was net als de vorige keer aan de oevers van De Tjonger. Al leek het er even op dat het zou gaan regenen, bleken de weergoden ons toch gunstig gezind.
Er werd weer fanatiek gevist door de deelnemers, en vrijwel alle kinderen hadden vis. Het aantal centimeters werd opgeteld bij de vangst van de vorige keer, en de 1e vijf gaan HSV De Rietvoorn uit Oldeberkoop vertegenwoordigen op de Oostellingwerfcup die zondag 13 juni wordt gehouden. De uitslag is als volgt: 1e plaats: Stefan Wolthoff met 211,5 cm, 2e plaats Max Vermeeren met 157,5 cm.,3e plaats:Mirjam Bruinewoud met 1057 cm, 4e plaats Raymond de Vries, 5e plaats: Pascal de Vries met 107 cm. Deze 5 kinderen zijn geselecteerd, Als reserve is Jan-Bart Hof aangewezen, hij eindigde op een mooie 6e plaats met 95 cm. Aan het eind van de middag kregen de kinderen uit handen van voorzitter Jan Moes de bekers uitgedeeld, en kregen alle deelnemers nog een leuke attentie. Op de foto de prijswinnaars met hun bekers. Achteraan v.l.n.r. Mirjam, Raymond en Stefan en vooraan v.l.n.r. Pascal en Max.


“ Karin Donker“ wint Jeugdviswedstrijd aan de Tjonger

Oldeberkoop – Zondag was er de kwalificatie wedstrijd voor de Ooststellingwerfcup 2009. 25 jeugdige vissers van de Hengelsportvereniging de Rietvoorn uit Oldeberkoop hadden zich opgegeven voor deelname. Er werd gevist bij de sluis te Nijeberkoop. De organisatie had voor de wedstrijd alles mee, mooi weer, grote inzet om een vis boven water te halen en er was veel publiek aanwezig. Maar de vis liet het jammer genoeg afweten, slechts 10 kinderen wisten vis te vangen. De onderlinge strijd tussen de dames Karin Donker en Bo van Dijk werd gewonnen door Karin, met slechts 1 vis verschil. De sponsor, de firma Meerholt had echter voor alle deelnemers en deelneemsters een leuke attentie, in de vorm van visartikelen. De uitslag van de jeugdwedstrijd luidde als volgt: 1e pr. Karin Donker met 61,5 cm 2e pr. Bo van Dijk met 52,5 cm 3e pr. Johan de Wit met 34 cm 4e pr. Sebastiaan de Wit 33 cm 5e pr. Rodney Vrind met 29,5 cm 6e pr. Korintha Boon 15,5 cm 7e pr. Ilse Kamperveen 13 cm 8e pr. Julian Dijkstra 12 cm 9e r. Mirjam Bruinewoud 11 cm en de 10e pr. Max Vermeeren 10 cm. De eerste 5 prijswinnaars gaan naar de Ooststellingwerfcup op zondag 14 Juni. De organisatie is dit jaar in handen van visclub de Rietvoorn uit Oldeberkoop. Er zal worden gevist aan de Tjonger bij Oldeberkoop.


“ Jaap Dijkstra en Marcel de Jong “ winnen Ooststellingwerf Cup 2009

Oldeberkoop – Afgelopen weekend stond voor de organiserende Hengelvereniging de Rietvoorn geheel in het teken van de organisatie van de Ooststellingwerf Cup 2009. Zaterdag was er de grote wedstrijd voor de senioren en zondag was er traditioneel de onderlinge strijd bij de jeugd tot en met 12 jaar. Bij de senioren hadden zich 42 wedstrijdvissers gemeld van de vijf Hengelsportverenigingen uit Ooststellingwerf. Het wordt elk jaar door 1 van de collega verenigingen georganiseerd. Er werd tijdens de gehele wedstrijd weinig vis gevangen, maar dat mocht de deelnemers niet deren, elk visje dat werd gevangen werd door de heren vissers met veel enthousiasme in het leefnet gedaan. De weersomstandigheden waren zaterdagmorgen van dien aard dat al werd er weinig vis naar boven gehaald, de deelnemers een zeer zonnige morgen hebben gehad. Na afloop reikte Wethouder Pieter Bouma de prijzen uit bij de pannenkoeken Boerderij van Familie Kamperveen in Oldeberkoop uit. Als beste visser 2009 mocht de wethouder Jaap Dijkstra van de Reafin uit Appelscha naar voren roepen. Good old Jaap vist al jaren maar greep altijd net naast de zege, maar deze keer was het raak. Hij haalde 1580 gram vis uit de Tjonger. De overige resultaten waren: 2e pl. Ate Jeeninga, de Tjonger met 1300 gr. 3e pl. Wietze Meijerhof, de Tjonger 1200 gr. 4e pl. Jurjen van Dijk HSV de Rietvoorn 1160 gr. 5e pl. Chris Wesstra, de Tjonger 620 gr. Zondagmorgen was er de wedstrijd voor de jeugd van alle 5 clubs uit Ooststellingwerf, de vissertjes hadden zich bij de verenigingen gekwalificeerd, elke visclub mag 5 deelnemers afvaardigen. Over de hele linie werd er weinig vis aangeboden en hadden de heren begeleiding weinig te meten. Dat er weinig gevangen werd mocht de kinderen niet deren, ze waren er trots op dat er zoveel publiek kwam kijken. Bijna alle ouders, grootouders, broertjes en zusjes waren er te kijken, meer dan 100 mensen publiek. Wethouder Pieter Bouma was wederom bereid gevonden om zondagmorgen samen met zijn vrouw de bijbehorende prijzen aan de kinderen uit te reiken. Op de eerste plaats eindigde Marcel de Jong, de Tjonger met 43 cm vis, 2e pl. Coert de Bie, de Tjonger met 35,5 cm, 3e pl. Rodney Vrind, HSV de Rietvoorn met 29,5 cm 4e pl. Aaron van Praag, de Kleine Dobber met 22 cm en op de 5e pl. Niels Schievink, de Kleine Dobber met 21,5 cm. Na afloop werd de organisatie bedankt en met name Albert de Vries en voorzitter Jan Moes hadden bergen vrije tijd er in gestoken om alles tot een geslaagd weekend te brengen. De organisatie 2010 zal in handen zijn van Ons Genoegen uit Oosterwolde.


 Jeugdvissers Rietvoorn selecteren voor de Ooststellingwerf Cup 2007

Oldeberkoop - De jeugdafdeling van visclub de “Rietvoorn “ had haar jaarlijkse clubwedstrijd over 2 wedstrijden weer uitgeschreven. Door een vervroegde planning van de OC cup jeugd 2007 was er maar plaats voor 1 kwalificatie wedstrijd mogelijk. De tweede zal nu in het najaar worden gehouden. De jeugdige vissers troffen het met de weersomstandigheden maar de vangsten vielen tegen. Gelukkig had het plezier en de vreugde de overhand bij de jeugd. Er werd gestreden bij de brug te Mildam. 27 jongens en meisjes gingen de strijd met elkaar aan. De 5 uiteindelijke winnaars en tevens plaatsing van de OC cup in Donkerbroek waren: 1e Sieger de Jong met totaal 120 cm vis 2e Remco Nijholt 100,5 cm 3e Vincent van der Gun 55 cm 4e Marc de Boer 52,5 cm 5e Sander van der Gun 43 cm en 1e reserve 6e Jeffrey Hijlkema 37 cm Na afloop werden de prijzen aangeboden door de heer Albert de Vries. De resterende kinderen hebben beloofd de volgende keer dubbel sterk voor de dag te zullen komen en iedereen te zullen verrassen. De Ooststellingwerfcup zal plaats vinden op Zondag 10 Juni te Donkerbroek. Op de laatste selectie training voor het Fries kampioenschap op 2 Juni te Leeuwarden wisten de junioren van de visclub de Rietvoorn uit Oldeberkoop de volgende resultaten te behalen: 1e pl. Mark van Schaik 3140 gr. 2e pl. Jeffrey Hijlkema 2380 gr. en op een 7e pl. Danny Nijholt met 1120 gr. Grootste vis van de dag was een brasem van 49,5 cm, gevangen door Mark van Schaik.